Režijní podněty 18. 1. 2016

Ahoj všichni!

Včera – dne 17. ledna 2016 jsme se setkali v tanečním sále na zámku v hojném počtu. Chyběl nám princ, myslivec a trpaslík číslo 5.

Další zkouška je plánovaná na neděli 24. ledna v 9 hodin, předpokládané zkoušení do 12 ti hodin s tím, že tato již třetí zkouška v pořadí bude již Vážná v tom, že se bude pilovat. Na první zkoušce jsme se seznámili s písněmi s pohybem a četli jsme si řeč trpaslíků a Sněhurky. Na včerejší zkoušce jsme si prošli celý scénář od samého začátku po samotný konec. Trpaslíci měli každý svoje číslo a skřítci také. Každý skřítek se na příští zkoušku naučí svoji větu, maminky prosím číst to dětem a říct jim, na co se jich bude ptát babička při setkání.

Prosím, aby si uplně všichni přečetli doma v klidu – půjde- li to – scénář od začátku až do konce a zorientovali se v něm, aby si zajistili každý svůj výtisk, který si podepíšou a označí si tam svoji řeč. Prosím naposlouchejte si píseň Kolik je na světě od Vodňanský Skoumal text i melodii písně, zvláště refrén a ten ten takt před ….”….je den.
Na zkoušce 24.1. už chci, aby se opravdu hrálo. Aby do toho všichni dali maximum,aby se mluvilo hlasitě, herecky, teatrálně i přehnaně, každý trpaslík tím, co ho vyznačuje, dětem se namalují tvářičky, trpaslíci budou mít čepičky, skřítci také.

Jak mají skřítci za úkol vzít si nějakou přírodninu, tak minule jsme měli větve od blata které se nepoužili a dělali jen binec, prosím aby měli čistou šišku nebo něco přírodního čistého bez listí padajícího – děkuji.

Pokud by někdo nemohl na zkoušku přijít, informaci sdělte Zdeňce na nenny@centrum.cz nebo na 777904667.

Lucka Šv. mi sdělí – prosím – zda bude princ Petr hrát, abychom včas našli náhradního prince pro pohádku. Pokud se necítí Peťa ok a nemůže, tak ať to víme jistojistě zavčasu.

Kdo z trpaslíků nedodal bílé tričko Lucce Švecové, nechť tak učiní. Lucka je tak moc hodná a všem trpaslíkům napíše – vyrobí číslo a jméno přímo na triko.

Úkoly na příště shrnuto:

1. Všichni vytisknout text scénáře
2. Přečíst si doma scénář od začátku do konce, uvědomit si svoji řeč, svoji roli v pohádce, vyznačit si řeč ve scénáři
3. Přijít v neděli 24.1. v 9 hodin na zámek do zrcadlového sálu, můžete si přinést svoji vodu na pití
4. Trpaslíci i skřítci očíslováni, skřítci donesou čistou šišku nebo čistou větévku
5. Naposlouchat a učit se píseň Kolik je na světě
6. Po příchodu na zkoušku bude malá muzikantská zkouška, trpaslíci, skřítci si můžou namalovat tvářičky, kdo chce, může se převléct