„ZRCADLO, ZRCADLO, ŘEKNI MI, KDO JE NEJKRÁSNĚJŠÍ NA ZEMI?“ aneb SNĚHURKA

A je po! Po čem? Po premiéře Sněhurky – dalším všekašpárkovském ochotnickém divadle. Na divadelním představení Sněhurka se podílelo 27 herců – dětí a dospělých, počet se vyvíjel a různě měnil. Všichni čistokrevní ochotníci-amatéři, většina z Rosic a 9 přespolních – z Babic, Zastávky, Říčan a Veverských Knínic. Měli jsme celkem 6 velkých výpravných tříhodinových zkoušek. Poprvé jsme do pohádky výrazněji zapojily naše děti. Učit je a být s nimi na zkouškách byla zábava, ale také pořádná dřina. Vyplatila se.

Na Sněhurku přišlo neuvěřitelných 230 hostů! Švy Velkého sálu ZKC měly co držet.

V Kašpárkově se poprvé divadlo hrálo v dubnu 2011, od té doby uplynulo mnoho času a tým maminek a tatínků z Kašpárkova uspořádal mnoho akcí pro rodiny s dětmi, a zejména jednou za měsíc konaná „nedělní divadélka před obědem“ se stala tradicí. Zažili jsme i divadlo pro pouhých 15 diváků, Sněhurka trhla divácký rekord opačný. Bylo pro nás milým překvapením sledovat řadu příchozích až kamsi k parkovišti. Připravili jsme úplně všechny židle, které jsme na zámku našli. Velmi mě mrzí, že si některé děti a hosté neužili pohádku tak, jak jsme si přáli, proto bychom na příští velké představení zvolili alternativu místenek s rezervací, aby byla spokojenost pro všechny.

Do budoucna plánujeme v Rosicích divadélka na březnové Velikonoční kumštování, na farmářském trhu v dubnu a dalších. Na jaře také oslaví Kašpárkov svoje 5. narozeniny, pro děti se už nyní chystá a připravuje překvapení 🙂

Poděkování patří KIC Rosice za vstřícnost a podporu, také vám všem, kteří nám fandíte a podporujete nás. Rádi uvítáme nové zájemce, kteří by se rádi přidali do našeho divadelního kašpárkovského spolku. Repríza Sněhurky již nebude, i přes lákavé nabídky a zájem. Plánujeme další velké divadelní představení na prosinec 2016 – pohádku Mrazík. Zájemci pište na zdenka@kasparkov.cz. Hned po premiéře Sněhurky se hlásil děda Jirka V., že si chce v Mrazíkovi zahrát loupežníka. Moc se těším, že Mrazík bude další krásná práce s lidmi, co mají rádi život v akci a v pohybu.
Se srdečným pozdravem

Zdeňka Makovská